www.lentomaksu.fi — Vapaaehtoinen lentomaksu

Etusivu Lentämisen ongelmat ja vaihtoehdot Lentomaksulla tuet ympäristötyötä       - 2011-2017       - 2010       - 2009       - 2008       - 2007       - 2006 Päästöjen kompensointi Maksa lentomaksu Yhteystiedot

2006

Vuonna 2006 lentomaksu tuotti 5156 euroa. Summasta tuettiin 1000 eurolla Ecoclub-järjestön energiansäästöhanketta Ukrainassa. Hankkeessa toteutettiin yksinkertaisia energiaa säästäviä korjauksia kuten ikkunoiden tiivistystä koulussa Chortkivikin kaupungissa. Paikallinen Ecoclub-järjestö on toteuttanut useita vastaavia hankkeita mm. kouluissa ja lastenkodeissa.

Hankkeiden tarkoituksena on paitsi parantaa eristystä, myös kouluttaa ihmisiä rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Samalla lisätään ympäristötietoisuutta ja parannetaan rakennusten viihtyisyyttä. Hanke myös tuo esimerkkikohteiden avulla esiin energiansäästön mahdollisuuksia. Lahjoitusrahat käytettiin materiaaleihin, työkaluihin ja ukrainalaisten vapaaehtoisten työntekijöiden ruokaan ja matkakorvauksiin.

Suomessa vuonna 2006 lentomaksurahoja käytettiin ilmastokampanjan toimintaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Lentomaksurahoilla toteutettiin osittain tai kokonaan seuraavaa toimintaa:

  • Lumiukot ilmastonmuutosta vastaan -tapahtuma seitsemällätoista paikkakunnalla 28.2.2006.
  • ilmasto.org -ilmastotiedotussivuston ylläpito ja päivitys
  • Ilmastotekoja -kampanja jossa kerättiin ihmisiltä omia lupauksia ilmaston hyväksi, ja samalla vaatimuksia päättäjille. Kampanjan kuvista tehty julkaisu luovutettiin päättäjille. Kampanjassa tehtiin mm. kesäkiertue 7 paikkakunnalla 1-14.7.2006.
  • Maan ystävien järjestämät Autottoman päivän tapahtumat 22.9.2006. Katso kuvia tapahtumista.

Lentomaksuilla rahoitettiin myös lentomaksukampanjan kuluja. Vuonna 2006 kuluja olivat lentomaksun julkistustilaisuuden tilavuokra, lentomaksun laskujen ja kiitoskirjeiden lähetys, rahankeräyslupa ja sivuston osoitteen maksut.